Cviklové guľky

Potrebujeme:

cvikla1kg
mozzarela250g
tofu180g
slnečnicové semienka50g
vajce
soľ
tymián
mleté vlašské orechy na obaľovanie80g

Postup:

Cviklu, tofu a mozzarellu si nastrúhame na hrubom strúhadle.

TIP: Cviklu zväčša rozdelím na polovicu – jednu polovicu strúham na hrubom strúhadle a druhú polovicu na tenkom – vtedy je konzistencia a vláčnosť guliek ešte lepšia.

Do zmesi pridáme soľ, tymián, slnečnicové semienka a vajce a poriadne premiešame.

Z pripravenej zmesi tvarujeme guľky trošku väčšie ako golfové loptičky, obalíme v mletých vlašských orechoch a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme na 180° asi 30 minút.

Guľky podávame s cottage cheese alebo tvarohom.

*z receptu máme približne 20ks guliek

BielkovinySacharidyTukyEnergetická hodnota
1 porcia (3ks)12,4g9,5g13,5g212 kcal
celkovo112g86g122g1912 kcal

*výživové hodnoty sú orientačné