Rozmarínová mrkva

Potrebujeme:

mrkva1kg
cesnak2 strúčiky
olivový olej
soľ
mletá rasca2 lyžičky
rozmarín 2 lyžičky

Postup:

Mrkvu nastrúhame na tenké plátky. Robím to na stroji, volím strednú hrúbku. Spolu s mrkvou rovno nastrúhame aj strúčiky cesnaku.

Nastrúhanú mrkvu a cesnak orestujeme na panvici. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť cca 20 minút.

Keď je mrkva mäkká, osolíme, pridáme rozmarín a rascu a necháme ešte 5 minút podusiť.

TIP: Mrkva je skvelá ako príloha k mäsku, my to však často jedávame na večeru samostatne, s kúskom syra alebo s pečenými baby zemiačikmi s rozmarínom

*recept je približne na 4 porcie

BielkovinySacharidyTukyEnergetická hodnota
1 porcia2,8g19g7,8g158 kcal
celkovo11g76g31g632 kcal

*výživové hodnoty sú orientačné