Tekvicové lievance

Potrebujeme:

hokaido tekvica1/2
maslová tekvica1/2
celá škorica
klinčeky
špladová múka170g
polotučné mlieko100ml
vajce1ks
kokosový olej2 lyžice
biely jogurt140g
med30g
mletá škorica1 lyžička
prášok do pečiva1/2 balenia

Postup:

Najprv si pripravíme tekvicové pyré – hokaido a maslovú nakrájame na kocky a necháme variť do zmäknutia spolu s celou škoricou a klinčekmi.

TIP 1: Na tekvicové pyré môžeme použiť len jeden druh. Maslovú tekvicu šúpem, tá má hrubšiu šupku. Hokaido môžeme nechať so šupkou. Ja robím rada mix, pyré sa mi zdá lahodnejšie.

Po tom, čo nám tekvica zmäkla, vodu precedíme, vyberieme škoricu a klinčeky a vymixujeme dohladka.

TIP 2: Tekvicové pyré môžeme skladovať aj v mrazničke 😉

Po tom, čo nám tekvicové pyré vychladne, pridáme mlieko, kokosový olej v tekutom stave, biely jogurt, med, škoricu, prášok do pečiva, vajce a múku a všetko spolu poriadne premiešame.

Na panvici tvarujeme malé lievančeky a opekáme na kokosovom oleji.
Lievance sú samé o sebe chutné, stačí ich poliať troškou čakankového sirupu a dochutiť pekanovými orechami. Dobrú chuť!

*cca 6 porcií

BielkovinySacharidyTukyEnergetická hodnota
1 porcia10,3g34,2g6,8g248 kcal
celkovo62g205g41g1487 kcal

*výživové hodnoty sú orientačné