Najprv si pripravíme tekvicové pyré – hokaido a maslovú nakrájame na kocky a necháme variť do zmäknutia spolu s celou škoricou a klinčekmi.
TIP 1: Na tekvicové pyré môžeme použiť len jeden druh. Maslovú tekvicu šúpem, tá má hrubšiu šupku. Hokaido môžeme nechať so šupkou. Ja robím rada mix, pyré sa mi zdá lahodnejšie.
Po tom, čo nám tekvica zmäkla, vodu precedíme, vyberieme škoricu a klinčeky a vymixujeme dohladka.
TIP 2: Tekvicové pyré môžeme skladovať aj v mrazničke 😉
Po tom, čo nám tekvicové pyré vychladne, pridáme mlieko, kokosový olej v tekutom stave, biely jogurt, med, škoricu, prášok do pečiva, vajce a múku a všetko spolu poriadne premiešame.
Na panvici tvarujeme malé lievančeky a opekáme na kokosovom oleji.
Lievance sú samé o sebe chutné, stačí ich poliať troškou čakankového sirupu a dochutiť pekanovými orechami. Dobrú chuť!
*cca 6 porcií