Najprv si pripravíme ryžu podľa návodu na obale.
Na olivovom oleji necháme prehriať rozpučený cesnak. Keď je panvica poriadne rozohriata, vlejeme do nej kari omáčku.
TIP 1: Kari omáčku odporúčam túto.
Kari omáčku stačí priviesť do bodu varu a pomaly k nej pridať kokosové mlieko. Premiešame, privedieme do bodu varu, môžeme dosoliť a omáčka je hotová.
TIP 2: Kokosové mlieko odporúčam toto.
Medzitým si pripravíme tofu – tofu nakrájam na menšie kocky a opražím na panvici s olivovým olejom, kurkumou a soľou.
TIP 3: Kari omáčka je najrýchlejšia večera, keď nemám času nazvyš. Je výborná s tofu alebo s kuracím mäsom alebo ju robím aj s cícerom – vtedy nechám cícer povariť spolu s kari omáčkou.
*recept je na približne 3 porcie