Toto je naša obľúbená polievka práve v jesennom období, keď často využívame hokaido.
TIP: Tento vývar môžeme urobiť aj z inej ako hokaido tekvice. Na tento vývar som použila mix hokaido a maslovej tekvice.
Vždy, keď používam hokaido, stred, semienka a aj odrezky si vždy nechám.
TIP 2: Zvyšky môžem aj zamraziť a na vývar použijem zmrazené.
Zvyšky iba v hrnci zalejeme vodou, pridáme bobkový list, trošku olivového oleja a necháme variť. Vývar varím aj 3-4 hodiny. Potom iba precedíme a do čistého vývaru necháme ešte zmäknúť zeleninu podľa vlastného vývaru. Ja som použila mrkvu, zeler a petržlen. Nakoniec som pridala ešte petržlenovú vňať.
TIP 3: Ak chceme polievku sýtejšiu, perfektná je podávaná s ryžovými rezancami.