Zeleninový vývar zo zvyškov

Potrebujeme:

vnútro z očistenej hokaido tekvice
koreňová alebo hocijaká inú zeleninu, ktorú používate do klasického vývaru
bobkový list
olivový olej
petržlenová vňať
soľ, korenie

Postup:

Toto je naša obľúbená polievka práve v jesennom období, keď často využívame hokaido.

TIP: Tento vývar môžeme urobiť aj z inej ako hokaido tekvice. Na tento vývar som použila mix hokaido a maslovej tekvice.

Vždy, keď používam hokaido, stred, semienka a aj odrezky si vždy nechám.

TIP 2: Zvyšky môžem aj zamraziť a na vývar použijem zmrazené.

Zvyšky iba v hrnci zalejeme vodou, pridáme bobkový list, trošku olivového oleja a necháme variť. Vývar varím aj 3-4 hodiny. Potom iba precedíme a do čistého vývaru necháme ešte zmäknúť zeleninu podľa vlastného vývaru. Ja som použila mrkvu, zeler a petržlen. Nakoniec som pridala ešte petržlenovú vňať.

TIP 3: Ak chceme polievku sýtejšiu, perfektná je podávaná s ryžovými rezancami.

BielkovinySacharidyTukyEnergetická hodnota
1 porcia1,6g8,8g2,1g64 kcal
celkovo16g88g21g637 kcal

*výživové hodnoty sú orientačné